Thursday, April 29, 2010

BOTANIC GARDEN DINNERSET - for sale

Harganya biasa2 saje.. nak compare2 silakan.. hubungi saya di talian 019-6222260.. utk mengetahui  kerendahan harganya.. terima kasih...

POMONA COVERED CASSEROLE 6 PT FOR SALE

SEPERTI BIASA SILA LAH HUBUNGI SAYA DITALIAN 019-6222260 UNTUK KETERANGAN LANJUT.. TERIMA KASIH..

BOTANIC GARDEN COVERED CASSEROLE 3.4 Litre FOR SALE

SPERTI BIASA SILA HUBUNGI SAYA DITALIAN 019-6222260 UTK KETERANGAN LANJUT.

TERIMA KASIH...

Tuesday, April 27, 2010

Royal Albert Moss Rose Dinnerset for sale....RM3,000.00

Untuk dijual, Royal Albert Moss Rose dinnerset ....

6 pcs pinggan makan 10"
6 pcs mangkuk cereal
6 pcs piring kueh 8"
6 pcs piring kueh 6"
6 pcs cawan
6 pcs piring cawan
1 teapot yg besar
1 set gravy boat
1 jug susu

untuk mengetahui detailsnya, sila hubungi saya ditalian 019-6222260, terima kasih...

Monday, April 26, 2010

khas buat sania....

salam sania, kalu baca blog akak ni, mintak tlg hubungi akak yer, akak dh dpt fon baru, tapi banyak nama2 yg tak tubik dari sim card fon lama itu.  Akak tak dpt nak hubungi sania.. urgenttt... Maap berbanyak sania....

Kak shida....

Friday, April 23, 2010

ENGLISHINSPIRE GALERI BUAT MASA KINI... sunyi yop...

ada org dtg ler plak...sambong lagi ...k.....

Thursday, April 22, 2010

KOTAK2 YG TELAH TERSEDIA UTK DITERBANGKAN SEMULA KE UK...

Inilah kotak2 yg telah diisi dgn barang2 englishinspire yg berbaki..untuk dipostkan ke manchester, kelakar betul, tak der lah..main2 jer..  mana lah ada org nak buat mcm tu kan..  Bila semua telah diisi dalam kotak2 ini... mengakibatkan rumah dan showroom saya dah boleh main bola dan anak berlari-lari... Tapi ini pun masih ada lagi brg2 yg belum disimpankan didalam kotak....

Wednesday, April 21, 2010

HAWORTH OHHH HAWORTH..sian nya....

Haworth oh haworth... ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengah hari...  Ku ingatkan kau jadi idaman, tapi tersadai diatas table top aku sekian lamanya.  Ramai yg merisik dan meminang.. ku katakan telah disunting dari kayangan Johor Darul Takzim.... kesian ko wahai haworth....nasib ko la labu oiiiii...
siapakah yg sudi meminang ko, kerna hantaran melambong tinggi...

Tuesday, April 20, 2010

PAIR CUP N SOSER FRESH FRUITS FOR SALE

Kepada yang berminat sila email saya di alamat shidaalias@yahoo.co.uk atau call di no 03-60924734, saya ada banyak pcs more then 10 pcs....  Terima kasih.

10" DINNER PLATE FOR SALE - EACH

Sekiranya anda berminat sila email  di  shidaalias@yahoo.co.uk  atau  call di no...03-60924734 untuk mendapatkan details.   Terima kasih....

Monday, April 19, 2010

MAAF SEMUA.. FON KAK SHIDA MASIH LAGI SAKIT, TENGAH REPAIR. KALU ADA SEBARANG PERTANYAAN SILA TALIPON YER, SMS TAK DAPAT DIBALAS..

MINTAK MAAF BEBANYAK SEMUA, TALIPON SAYA MASIH LAGI ROSAK, DAH HANTAR REPAIR, MAKAN MASA 2 MINGGU OLEH PUSAT SERVIS NOKIA.  SAYA GUNA FON YANG LAMA PUN ROSAK JUGAK, TAK BOLEH NAK SMS SESIAPA PUN. SO NAK MINTAK SEKIRANYA ADA SEBARANG PERTANYAAN SILALAH CALL KAK SHIDA DI TALIAN 03-60934734 ATAU HP BIASA, TAPI TAK BOLEH NAK SMS..

SEBARANG KESULITAN AMATLAH DIKESALI...

MOHON MAAF...

TERIMA KASIH...

ROYAL ALBERT MOSS ROSE TEA SERVICE FOR SALE

A fine china tea set by Royal Albert in the MOSS ROSE pattern...
Set consists of six bread plate, tea pot, milk jug, six tea cups, six tea saucers and six small plates.
please contact me for details... (mobile still in ICU wad Nokia service centre) 
Happy viewing...tq..

6 Royal Albert Moss Rose Large Dinner Plates

For sale...Six dinner plates in the Moss Rose pattern from Royal Albert. Measure 10 3/8" (26.5cm) diameter.

ALL IN GOOD CONDITION WITH NO CHIPS, CRACKS OR GILDING LOSS.
Please ringg me up at 03-60924734 or 019-6222260 for details.
TERIMA KASIH....

Saturday, April 17, 2010

ROYAL ALBERT HAWORTH LIDDED TUREEN FOR SALE

Been waiting so long for someone who verbal booking not even single cents, almost 3 months, finally, I've to make my decision, to let it go..

.sorry s-----y.. I dah larat nak tunggu lagi. Kalu lama lagi I takut dia akan jadi anak dara tua, dok tunggu dan terus menuggu....mcm buah yg tak gugur...

A lidded tureen by Royal Albert Haworth pattern. No cracks, chips or crazing.

Like new - Very good condition

Measures 11.5" handle to handle and 6.25" tall.Weighs 1.4 kilos. 

Any questions, please ring me up at 03-60924734..Tq.

Hadis Pilihan - HADIS QUDSI

 Allah berfirman..Maksudnya :-
"Wahai sekalian manusia, bersifat qana`ahlah, engkau akan kaya. Jauhilah sifat hasad supaya engkau merasa tenteram dan jauhilah perbuatan haram supaya agamamu menjadi bersih.

Dan sesiapa meninggalkan perbuatan mengumpat, lahirlah pada dirinya kasih sayang-Ku; sesiapa yang menjauhkan diri daripada manusia, makaia akan selamat daripada mereka. Dan sesiapa yang sedikit percakapannya, bererti sempurna akalnya. Sesiapa yang redha dengan yang sedikit, maka ia mempercayaiAllah Taala."

"Wahai manusia, kamu tidak mengamalkanapa yang kamu ketahui maka bagaimana kamu meminta ilmu yang tidak kamu ketahui. Wahai manusia, beramal di dunia seolah-olah kamu mati esok, dan kamu kumpulkan harta seolah-olah kamu kekal".

"Wahai dunia halanglah ketamakan atasmu, dan carilah kezuhudan padamu, dan jadikanlah engkau sedap dipandang orang-orang yang memandang".

ROYAL ALBERT HAWORTH LARGE COFEE POT FOR SALE


MADE IN ENGLAND, BEST QUALITY.
GOOD CONDITION, NO CHIPS, CRACKS OR REPAIRS.
BRIGHT GILDING, CLEAN INSIDE AND OUT.
THE COFFEE POT STANDS 6 3/4" HIGH TO THE TIP OF THE SPOUT AND ABOUT 8 3/4" HIGH TO THE TOP OF THE HANDLE
ITEM SHOWS ROYAL ALBERT, ENGLAND, BACKSTAMP.
A LOVELY PIECE TO ADD TO YOUR COLLECTION.

please ring me up  for details... 03-60924734..shida alias.

Thursday, April 15, 2010

Tamak Mengundang Mudarat

  InysaAllah... itulah impian setiap hamba Allah...

Ya Allah..Ku Pohon kepada Mu, janganlah disesiakan walaupun sebesar zarah kebaikan yang aku lakukan, kerana aku memerlukannya apabila tiba masanya kelak, dimana ketika harta, suami dan anak-anak bukan lagi galang ganti untuk menebus cinta ku kepada Mu Ya Allah...melainkan ikhlasku  kepada  Mu  Ya Allah....Ameen Ya Rabb...

Abu Said al-Khudri menerangkan :
bahawasanya Nabi SAW pada suatu hari duduk di atas mimbar dan kami duduk di sekitarnya. Maka nabi SAW bersabda: “Sesungguhnya di antara yang aku takut terhadap diri mu sesudah wafat ku ialah kemewahan yang diberikan kepada mu. 
Iaitu kemewahan dunia dan hiasannya. Maka seorang lelaki berkata: “Ya Rasulullah! Apakah kebaikan itu mendatangkan kejahatan? Maka nabi berdiam diri. Kerana itu seseorang berkata kepada orang tersebut : “Mengapa kamu? Apa urusan mu? Engkau bertanya kepada nabi, baginda tidak mahu menjawab. 
Kemudian kami melihat bahawasanya nabi sedang diturunkan wahyu kepadanya. Abu Said berkata; “ Maka nabi menyapu peluh pada dirinya dan nabi bertanya: “Mana si penanya?” seolah-olah nabi memuji orang tersebut. 
Kemudian nabi bersabda: “Sesungguhnya kebaikan itu tidak mendatangkan kejahatan. Dan sesungguhnya di antara yang ditumbuhkan musim bunga, ada yang memusnahkan binatang lantaran kekenyangan atau hampir-hampir membinasakannya kecuali binatang yang memakan sayur-sayuran. 
Dia memakan umpan hingga apabila telah buncit lambungnya, maka dia pun menatang matahari lalu dia mengeluarkan kotoran dan kencing serta pergi ke padang penggembalaan. 
Dan sesungguhnya harta itu indah lagi sedap. Maka sebaik-baik harta orang Muslim ialah yang diberikan sebahagiannya kepada orang miskin, anak yatim dan ibnu sabil. Atau sebagaimana nabi pernah sabdakan. 
Dan bahawasanya orang yang mengambil harta dengan bukan haknya adalah sebagai orang yang memakan dan tidak merasa kenyang. Dan jadilah harta itu saksi atas dirinya di hari kiamat.” 
Hadis riwayat Bukhari dan muslim....

 

Wednesday, April 14, 2010

PORTMEIRONS IN THE LIVINGROOM

Anda boleh pelbagaikan koleksi ini.. utk suasana english classic atau english country... terpulang kepada kreativiti anda untuk meletakan ianya ditempat yg sepatutnya... enjoy ur own view....

Get some an ideas from PORTMEIRION LOVER....

Tuesday, April 13, 2010

PENGUMUMAN 3X.. MY HANPON ROSAK..



Salam to all, saya mintak maap bebanyak tidak dapat membalas sms dari saudari2 yang bertanyakan berkenaan entri barang2 portmeirion yang saya iklan.  Handpon saya rosak lagi, dibaling oleh abrar.. touch skrin.. habiss semua.. nak sms tak boleh, nak call pun tak boleh..  Jadinya, sekiranya ada sebarang pertanyaan saudari semua diminta untuk menghubungi saya ditalian hayat 03-60924734 juga handfon masih boleh dijawap, tetapi tak boleh buat call dan sms.. mintak maaf bebanyak atas segala kesulitan...

PORTMIRION POMONA SQUARE PLATES for sale

Saya ada untuk 8" dan juga 10", sekiranya anda berminat sila hubungi saya ditalian 019-6222260 utk keterangan lanjut.  Sekian terima kasih...

PORTMEIRION SQUARE 10" PLATES FOR SALE

Sila hubungi saya ditalian 019-6222260 untuk keterangan lanjut...

PORTMEIRION SALAD BOWLS 8" FOR SALE

PORTMEIRION SQUARE PLATES 8" FOR SALE

Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut ditalian 019-6222260, terima kasih..

Monday, April 12, 2010

PORTMEIRION BLUE HARVEST DINNERSET FOR SALE - rm1900/-

Terdiri dari ;-

6 cawan
6 piring cawan
1 jug susu
1 mangkuk gula
1 teko teh
6 piring kueh 6"
6 mangkuk lauk 9"
6 pinggan makan 10"

utk mendapat keterangan lanjut sila hubungi saya ditalian 019-6222260....

terima kasih...

Thursday, April 8, 2010

PORTMEIRION BOTANIC ROSES DINERSET- 37pcs ATAU 42pcs FOR SALE

Portmeirion Botanic Roses dinnerset 37pcs atau 42pcs...
Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut mengenai term and payment yang tidak membebankan anda2 semua sebagai pengguna.  Kalau nak tau.. jgn segan2 talipon saya.  Tapi kena oder dulu yer...

terima kasih...

Wednesday, April 7, 2010

Award dari Nenek - HOUSE OF GLAM BLOGSPOT..


Salam nenek, tenkiu so muc..I luv u..muah..muah.. suka betul dgn tiara yg kaler biru ni.. Sori ye lambat amik, pc I sakit, masuk sepital kena sakit semput.. Now dah ok.. bleh lah ber blog semula.. Tq so much atas ingatan mu..