Friday, August 21, 2009

ingatan ramadhan e-card dari yatt... trima kasih yatt...

MOHON DI MAAFKAN SEGALA KESILAPAN DAN KESALAHAN...

ASSALAMUALAIKUM....SEMUA..Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN , SEMOGA MEMPEROLEHI KEBERKATAN DAN KEAMPUNAN PADA RAMADAN INI "

SALAM RAMADHAN KARIM DAN TAHNIAH SEMUA...

ASSALAMUALAIKUM ....
KHAS BUAT PEGUNJUNG BLOG ENGLISHINSPIRES,GLENARMRD DAN MUSLIMIN DAN MUSLIMAT, SAYA INGIN MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA SEMUA SEMPENA KEDATANGAN BULAN RAMADHAN KALI INI. TAHNIAH ATAS ANUGERAH ALLAH S.W.T DIBERI KITA SEKALI LAGI KESEMPATAN UNTUK MERAIKAN KEDATANGAN BULAN INI. BULAN DIMANA SETIAP AMALAN YG KITA LAKUKAN AKAN DIJANJIKAN OLAH ALLAH S.W.T TAWARAN HARGA RUNTUH YG TIDAK TERDAPAT DIMANA2 GEDUNG MEMBELI BELAH YANG MENAWARKAN TAWARAN YANG SEDEMIKIAN. DARI ITU MARILAH KITA DENGAN PENUH RASA KESYUKURAN DAN TAWADHUK MEREBUT PELUANG YG DIBERIKAN OLEH ALLAH INI...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA DAN SELAMAT MENUNAIKAN SHOLAT TARAWEH DIMANA IANYA HANYA DAPAT DILAKSANAKAN HANYA PADA BULAN RAMADHAN SAHAJA..


KULLU AAMI WAAN ANTUM BIKHAIR....InsyaAllah..

Ikhlas..

Shida...