Tuesday, July 21, 2009

GAMBAR2 SEKITAR RAKAMAN SEGMEN APE APE AJE....TV3


ALHAMDULILLAH.. happy bangat, segalanya telah selesai...tanpa sebarang masalah
(pssttt itulah tudung muslimah amani yang saya pakai.. saya ada jual tudung tu amat sesuai kepada yg mementingkan syariat)



dah selesai sesi rakaman. saya pun jamu sham n hafiz makan behoon goreng jer..
masa ni tengah menenangkan abrar...yg moody..
secne ni memang masa ni budak 2 org ni tengah belakun..maknya tengah layan diorang makan..

dari kiri tu saya tk sempat nak tanya nama dier, sebelah saya tu..sham..wartawan, dan yg ber t.shirt tu hafiz merankap cameraman... muda belia adik2 kite ni..


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... since semalam saya masih tak berkesempatan mengadap pc, baby abrar tak berapa sihat.. dia amat jealous kalu maknya mengadap pc. dengan izin dan rahmanNYA...Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan, mudah2an dimurahkan rezeki dunia dan akhirat sana nanti.

Sebenarnya saya pun memang tak pernah terfikir dan tak pernah berangan untuk ataupun tak pernah menyangka satu hari nanti muka saya akan keluar tv.... apa lagi dengan segmen khas dalam program ape ape aje untuk surirumah sepenuh masa menjalankan aktiviti perniagaan kecil-kecil dari rumah.
Saya mendapat panggilan dari sham salah sorang wartawan yg mengendalikan segmen ni. Ingin membuat shooting ape ape aje dirumah saya.. ish.ish.ish betul ker ni. Rupanya dia mendapat maklumat tentang bisnes saya ni dari NOR ONLINE COLLECTIONS. Saya pun tak tau nak kata ape....ok jer laa...

segmen ni akan di udarakan selama enam minit, konon2nya kegiatan seharian saya sebagai surirumah sepenuh masa, masa utk anak2 , masa utk suami, dan yang paling penting urusan rumah tangga tak terjejas walaupun sibok berbisnesssss. Alhamdulillah... semuanya lancar.. semasa di interview pun Alhamdulillah saya menjawapnya dengan lancar tak tersekat-sekat pun ataupun tak terlupa apa nak cakap. tak der ler cut..cut..cut.. smooth jer..

Saya bersyukur atas bantuan Allah ini... Tapi Malu pulak rasanya.. bila ingatkan ish.ish.ish betul ke tak betul aku jawap ni bila di interview, ke merapu jer. eiiii malunyer.... Maka dari itu.... saya pun xeceited ni.. suspen pun ada, risaupun ada.. bukan apa, apa reaksi penonton2 tv3 nanti bila tengok celoteh saya nanti... memang saya suspen weiiiiii. eiii mak cik ni terover ler pulak ke,r ape2 ker diorang akan cakap nanti.. suspen betul2 suspen ni. Bila difikir2 semula, segalanya dari Allah...Allah Merancang dan melaksanakan ini semua. Segala rezeki terpijak dan ujian ini adalah anugerah dari Allah... Bagi saya...Allah sedang menguji saya.. dengan segala rezeki kurniaanNya.. Adakah saya masih lagi berhati2 setiap langkah dan sentiasa bersyukur dengan setiap kurniaanNYA..

11 comments:

Mat Gebu said...

salam kak shida...saya pun tak sabar nak tgk..nak ajak mak saya dok sekali tgk..hahaha... tak pe, akak pun mesti control ayu kan masa tu...

merpati66 said...

Salam...heehe kalau shooting kat umah kita relax tapi kalau kat studio terkucil2 tu..hehe apa2 pun tahniah...bila nak keudara bagi tahu ya

HazCottageCHaRm said...

Salam Kak...am so happy for you...memang berdegup2 jantung kan bile orang nak dtg shooting n interview kiter he he.....

Kak hanim nak the pitche bowl yg kat atas meja yg the crew makan tu he he...nanti beritahu hanim braper yer kak

my passion said...

salam shida..alhamdulillah..semua smooth sailing..biarlah suspense di dalan kat luar cool aje..ayu gitu..

julia said...

salam kak shida....nnt nak ajak geng gi umah akak bleh x?....

Khadijah Mohamed said...

bestnya dapat masuk tv...heheh
bila kuar tv tu?

teratak comel said...

syokknyer...dapat msuk tv...bukan senang dapat...congrat. k.shida!!

Shida Rahman said...

cik mat gebu...

waalaikumussalam, mat oiii k.cda ni betui suspen lagi suspen dari nak shoting dari menuggu nak ke udara nanti. k.cda ni tak selalunya ayu, tapi ari tu..kena rupa ayu, memang kontrol ayu gitu.. hi.hi.hi..

Salam Ida..

terima kasih ida, kerana sudi mmberi support pada k.shida, sapa tau lepas ni ida plak ker kuar tv. InsyaAllah nanti k.cda bagi tau bila dapat calll dari sham nanti.

Haz cottage..

waalaikumussalam hanim,
mmang k.cda debuk debak dada ni, selagi tak keudara. Thanx ye hanim.
alahai hanim pitcher n bowl tu akak dah tak jual, lama sangat tunggu org nak membelinya last2 akak sendiri la yg beli, kalu hanim berminat k.cda bleh suruh dealer2 k.shida carikan design mcm ni..plzz kompom yer, hargnya agak mahal sikit.. rm500.00, k.cda called this pitcher, giant jug n bowl, sebab besar bangat.

Kak ton (my pssion)
akak saya ni tak pernah ayu pun, ari tu nak kuar tv..kena maintain akak.. InsyaAllah this coming weekend I antar the blues gang kerumah akak yer..tunggu..

Julia...
jue, mari lah jue.. banyak barang2 yg kita tak sangka2 boleh jadi decoration items.. mari lah jue. InsyaAllah lagi 2 minggu ada stock baru akan tiba.. dtg yer...

Khadijah...
Hi khadijah..saya pun rasa tak percaya..rupanya ada peluang gak saya ni nak masuk tv.. memang tak pernah mimpi...InsyaAllah nanti I bagitau yer..


teratak comel..

terima kasih, beri sokongan pada k.shida. agaknye mcm ni ler rasa perassan seorang gadis kampong yg dipinang oleh putera raja dari arab saudi kut yer..hi.hi...

HazCottageCHaRm said...

K cda sayang.....okies noted..kak yg RM185 ader warna hijau n merah ada lagi ker

Shida Rahman said...

alahai hanim sayang... k.cda ni pelupa bangat..nk ckp..ish.ish. yg tu dah ada org booking, dia akan dtg amik bila stok baru sampai nanti. maap berbanyak ler hanim sayang oiii.
tk per.. insyaallah kalu ada stok baru nanti k.cda put a side for u yer... jgn serik bertanya yer.. sian hanim.. insyaallah..nxt time yer.

HazCottageCHaRm said...

kak cda.....akak jual lah kat hanim the staffordshire to dah pakai pun takper kira display set lah kak ...syuker lah sangat kak...please